Workshops för alla intresserade

WORKSHOPS öppna för alla! Inte alls bara för dem som redan deltar i den långa kursen. Även dessa evenemang genomförs i Järbo, Sandvikens kommun. Vägbeskrivning kommer till dem som anmäler sig.

I tillägg till undervisningen inom ramen för helårs-kursen kommer det att erbjudas workshops till alla intresserade. Här kommer några erbjudanden:

En kväll då du lär dig tillverka egna bivaxdukar torsdag kväll 5 mars kl 19- ca 21

Då har vi riggat med värmeplatta, skyddat golv och annan inredning, har bivax på smältning och arrangerat för att några personer kan vara med oss och doppa tygbitar i smält vax, torka dem och åka härifrån med egna bivaxdukar för att att slå in ostar, bröd, sallader och matrester i ….

Vaxduk till förvaring av mat och matrester – ett miljövänligare och hälsosammare alternativ än plast – eftersom många ämnen i plaster går över i maten som plastfolien och plastpåsarna kommer i kontakt med. Bivax har naturligt antibakteriella egenskaper.  Använd dukarna till allt utom rått kött, fisk och kyckling.

Vi serverar denna kväll enkelt kvällsfika under tiden som vi pysslar. Du får gärna ha med egna tyger ifall du vill, annars har vi en del uttjänta bomullstyger som vi kan dela med oss av.

Pris 350:-/ person för kvällen och  då har du fem bivaxdukar med dig hem*) och har lärt dig ett bra sätt att producera egna dukar för framtiden!  Vår erfarenhet är att de håller bra i många månader, kanske uppemot ett år – det beror förstås på hur ofta man viker och tvättar dem^^. Vi berättar utifrån våra erfarenheter och du får skötselråd med dig hem.  *) vi föreslår storlekar max 33×33 och förslagsvis några mindre kanske  25×25/ 18×18 för olika ändamål, Anmäl dig här!

Vi kan inte vara så många samtidigt när vi gör detta. Om denna kväll blir fulltecknad snabbt upprepar vi denna “bivax-pyselkväll” torsdagskvällen i veckan därpå, alltså den 12/3.

LÄR DIG YMPA FRUKTTRÄD och skapa dina framtida äppelträd Under ledning av en erfaren pomolog; Sylve Rolandsson genomförs en kortkurs; en ymp-kväll torsdag kväll 16 april 2020 i Järbo,  Anmälningstiden har passerat och denna workshop-kväll är helt fulltecknad. Emellertid erbjuder vi nu en ”förenklad” kväll dagen därpå, den 17 april, till några ”eftersläntare” som inte fick plats den 16:e, eller upptäckte möjligheten försent. Det blir en förenklad kväll men ändå med en viss information och möjlighet att skapa sig ett par framtida äppelträd även denna kväll. Ingen middag serveras denna kväll, endast kvällsfika, endast ett mycket begränsat antal deltagare hälsas välkomna. Anmäl dig senast söndag 1 mars här!

Vi har lyckats få erbjudandet om att vi kan boka ytterligare några få grundstammar vilket vi inte trodde skulle finnas kvar så sent i februari.

%d bloggare gillar detta: