2040 – framtidsfilmen för Gästrikland med?

Filmaren Damon Gameau drivs av en oro för vilken värld hans fyraåriga dotter ska växa upp i. Är en ljusare framtid överhuvudtaget möjlig för klimatet, miljön och människorna? Han reser runt jordklotet för att hitta de bästa exemplen och mest innovativa lösningarna som eldsjälar har skapat, lösningar som redan finns. Hur skulle världen se ut om 20 år, om lösningarna tillämpades i stor skala? En personlig och hoppfull film om en bättre framtid. Originalets titel: 2040. Australisk dokumentär från 2019.

Mycket av filmen berör det som projektet Utanför boxen Grön syftar till: att dra ned koldioxid, öka matsäkerhet, och återställa naturen samtidigt som levnadsstandarden hålls upp för samtliga.

Spela på SVTPLAY fram till januari 2021

Dyrare mat om vi ska kunna bli självförsörjande

P4 har inlägg om att ifall vi ska kunna försörja oss om det blir kris så måste vi agera redan nu. Berit Lövgren och Nanna Jan-Ers på Länsstyrelsen Gävleborg har handlingsplanen på sitt skrivbord.

Fortsätt läsa ”Dyrare mat om vi ska kunna bli självförsörjande”

Nu har anmälningstiden passerat

Om du är intresserad av kursen men inte hunnit anmäla dig finns det flera möjligheter att ändå hålla dig uppdaterad:

Skriv upp dig via rutan längst ned på denna sida!

Det första är att skriva upp dig på vår mailinglista. (Rutan längst ned – Följ Projektet.) Vi kommer att publicera referat från kursen så du kan ta del av innehållet den vägen.

Deltagarna kommer att dra igång egna projekt under 2020 som du kanske vill delta i?! Du får information även om de projekten om du skriver in dina kontaktuppgifter på mailinglistan.

Kontakta oss

Om det kommer att uppstå lediga platser på kursen (om någon deltagare måste hoppas av p.g.a. sjukdom eller annat) kan det uppstå reservplatser. Visserligen har vi redan ett antal personer som hade velat delta men som inte fick plats, men man vet aldrig 🙂 Skriv upp dig på vår väntelista! Vem vet? Vi kontaktar dig så fort möjlighet uppstår! Klicka här eller skriv till oss om ditt önskemål via kontaktsidan.